Blokarten voor groepen vanaf 10 personen

Blokarten kan vanaf 2 personen, maar natuurlijk zijn er ook mogelijkheden als je met meer dan 10 personen bent. Wij beschikken over 14 strandzeilers van het merk BLOKART. Naast deze karts is Blokarten Scheveningen onderdeel van WATO Events. In deze setting kan er een groot scala aan strandactiviteiten gecombineerd worden met het blokarten, wat dacht je bijvoorbeeld van activiteiten als raften, kajakken, powerkiten, bubblesoccer of een complete expeditie Robinson! Naast de activiteiten kan de dag ook afgesloten worden met een gezellige borrel of complete barbecue vanuit ons ”eigen” strandpaviljoen Beachclub Breez.

 

Een voorbeeld programma, zo kan jullie dag eruit zien:

13:00 uur – Ontvangst Beachclub Breez
13:30 uur – Start groep 1 blokarten / groep 2 powerkiten of raften
14:30 uur – Einde groep 1 blokarten / groep 2 powerkiten of raften
15:30 uur – Pauze, met een bittergarnituur en een drankje
16:00 uur – Start groep 1 powerkiten of raften / groep 2 blokarten
17:00 uur – Einde groep 1 powerkiten of raften / groep 2 blokarten
17:15 uur – Mogelijkheid tot warm douchen en omkleden (april t/m oktober). Hierna lekker barbecueën op jullie eigen privé terras.

 

Waarom boeken via blokarten-scheveningen.nl?

Blokarten Scheveningen is een onderdeel van WATO Events. Al ruim 10 jaar hét evenementenbureau voor groepsuitjes en strandactiviteiten langs de Westland kust. Waarom boek je ons?

  • Veiligheid voorop
  • VeBon-lid en TUV gecertificeerd
  • Professionele en leuke begeleiding
  • Aangesloten horeca

Praktische informatie

Wat is een blokart?

Een blokart is een voertuig op driewielen, enkel aangedreven door de wind in een zeil en bestuurd door een echte coureur. Het blokarten, ook wel strandzeilen genoemd, wordt als sport bedreven op verschillende stranden.

Waar komt blokarten vandaan?

De blokart komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland, de blokart is ontworpen door Paul Beckett. Het idee was een om een strandzeil wagen te maken die voor een brede doelgroep gebruikt zou kunnen worden. Met deze gedachten is de BLOKART tot stand gekomen en was het blowkarten ofwel strandzeilen een feit.

Eigenschappen van een blokart.

– Een blokart is een handgestuurde driewielen

– Door het compacte formaat is de blokart zeer wendbaar

– Een blokart makkelijk van A naar B, in de kofferbak van de auto

– Een blokart is goed te onderhouden, hij is namelijk geheel van RVS

– Het blokarten is geschikt voor jong- en oud.

Welke soort blokarts zijn er?

Er zijn verschillende soorten strandzeilers (blokarts) op de markt, deze verschillen vooral in materiaal (RVS of ijzer) Er worden verschillende maten zeilen gebruikt tussen de 2 en 5,5m2, afhankelijk van de windsnelheid.

  • Een 2,0 m² zeil: geschikt voor een windkracht van rond de 6 Bft
  • Een 3,0 m² zeil: tussen de 5 – 6 Bft
  • Een 4,0 m² zeil: tussen de 4 – 5 Bft
  • Een 5,5 m² zeil: voor wind onder of rond de 3-4 Bft

Wat zijn de blokart locaties in Nederland?

Een echte trekpleister is natuurlijk het strand van Scheveningen, maar… mede omdat Scheveningen druk bezocht wordt door toeristen is blokarten niet toegestaan. Er zijn verschillende andere locaties om te blokarten in Nederland. het blokarten ofwel strandzeilen wordt veel gedaan op stranden langs de gehele Nederlandse kuststrook. Blokarten is vaak alleen mogelijk wanneer het eb- getijde is i.v.m. de grote van het strand.